Detta uppdrag pågår

Strategisk Inköpare till Proton Lighting

Proton Lighting utvecklar, producerar och säljer belysning och belysningslösningar i alla dess former för till exempel industri, kontor, skola, bostad och butik. Vi har 70 års erfarenhet av offentlig belysning och är mest kända för varumärket Exaktor. Utveckling, tillverkning och huvudkontor finns i småländska Värnamo. Våra starka sidor är funktion, design, flexibilitet i kombination med ett starkt miljöengagemang.  Totalt omsätter vi 200 MSEK och har ca 110 medarbetare. Proton Lighting är en del av Proton Group, en privatägd industrikoncern med företag i fem affärsområden. Läs mer om oss på www.protonlighting.se

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår inköpsprocess. Företaget är inne i en tillväxtfas med stark utveckling vilket innebär många spännande utmaningar. Du rapporterar till inköpschefen.

Ansvar

Som strategiskt inköpare har du ansvar för att utveckla och säkra samarbetet med valda leverantörer och partners utifrån pris, kvalitet och logistik. Strategiskt inköp innebär ett säkerställande av lönsamheten för företaget idag och för framtida affärer.

Huvudsakliga uppgifter

  • Säkerställa kort- och långsiktig försörjning av material och tjänster.
  • Utveckla strategiskt inköp med ökad andel trading och sourcing.
  • Leverantörsvärdering, -utveckling och uppföljning.
  • Kvalitetssäkring av inköpsprocessen.
  • Säkerställa effektiva och optimala materialflöden.
  • Driva projekt inom inköp och delta i produktutvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi tror att du har minst fem års erfarenhet från liknande befattning inom tillverkande företag. God kompetens inom strategiskt och operativt inköp, affärssystem, förbättringsarbete, processutveckling, logistik, projektledning, förhandling samt avtal.

Du hanterar engelska i tal och skrift samt har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens.

Personlighet

Du är affärsorienterad och gilllar att utveckla relationer och processen. Tycker om förändring samt att jobba i en miljö präglad av högt tempo och att nå uppsatta mål. Du är drivande, strukturerad, utåtriktad och en bra förhandlare som har lätt för att skapa goda relationer.

Vi erbjuder dig

Proton Lighting är ett företag med prestigelös anda och entreprenöriell atmosfär. Vi värdesätter korta beslutsvägar och tror på att arbeta tillsammans för att uppnå goda resultat.

Våra värdeord är

  • Engagerad
  • Modig
  • Tydlig
  • Nyfiken

Arbetstider: Dagtid

Placeringsort: Värnamo

Anställningsform: Heltid, tillsvidare.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan: Tjänsten söker du senast 25 maj direkt på www.codeq.se under rubricerad tjänst. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Information: Sören Holmlind, 0515 – 128 00.

Ansök