Träffa vår medarbetare Magnus!

Vi ställde några korta frågor om hans karriär;

Det är nu fem månader sedan du började på Codeq. Hur har första tiden varit?
-Första tiden har varit över förväntan. Framförallt är det mixen i arbetsuppgifterna jag verkligen uppskattar. Att få jobba både med rekrytering, utbildning och utveckling av företag är ju en riktig hit måste jag säga. Alla möten med människor och företag värdesätter jag väldigt högt. Att man sedan har väldigt bra kollegor är ju ren bonus.

Du är nu i en helt ny bransch – Hur ser du på branschen som sådan?
-När det gäller rekrytering så har jag ju jobbat mycket med det i min roll som VD och produktionschef. Det som slår mig är hur väl genomarbetad processen för rekrytering är här på Codeq. Om jag vetat det jag vet nu när det gäller rekrytering så hade jag nog jobbat lite annorlunda tidigare för att hitta rätt kandidat.

Du har ju tidigare haft roller som Kvalitetschef, Produktionschef och VD. Vilken nytta har du av dina tidigare erfarenheter i din roll som rekryterare?
-Jag tror att med mina 35 års erfarenhet inom industrin så har jag väldigt god förståelse och kunskap om vad våra kunder efterfrågar för kompetens. Detta känner jag också är en stor fördel i intervjufasen med kandidaterna.

Vad kommer du att lägga fokus på kommande halvår?
-Kommande halvår kommer jag fokusera ännu mer på vår teknikerpool. Jag ser ett behov av denna tjänst ute på företagen jag besöker, och jag tror att vår produkt är väldigt kostnadseffektiv för vissa bolag.

Semestern närmar sig – Vad är en bra semester för dig?
-En bra semester är att upptäcka nya resmål och gärna då i kombination med nya mat- och vinupplevelser. Detta vill jag helst uppleva tillsammans med övriga familjen. En återkommande favorit för oss är Italien och gärna då Toscana. Får jag även lite tid över för ett par golfrundor så är det helt perfekt.