Huset invest förvärvar Codeq

Huset invest förstärker affärsområdet HR och rekrytering genom förvärv av Codeq AB och Codeq Competence AB. Genom förvärvet stärker Huset invest sitt erbjudande inom HR-tjänster, rekrytering och kompetensförsörjning.

Huset invest, Simonssongruppens investmentbolag, har offensiva planer och räknar med en kraftig tillväxt. Nu har företaget förvärvat Codeq som ett led i att växa inom HR och rekrytering. Sedan tidigare finns HR-strateg AB, med fokus på rekrytering och interimslösningar, bland koncernens innehav.

– Det känns såväl spännande som naturligt att vi tillsammans med Codeq och HR-strateg spänner bågen ytterligare och bygger ett bolag redo att ta nästa steg i sin utveckling. Ett bolag där vi erbjuder tjänster inom rekrytering, ledarutveckling och interimslösningar till företag i regionen, säger Niclas Ekblad, VD Huset invest.

Med spännande framtidsplaner påbörjas därmed ett nytt kapitel för Codeq.

– Vi är glada över att bli en del av Huset invest och tillsammans med dem ta nästa steg i vår utveckling, säger Christer Johansson som varit huvudägare och VD för Codeq AB.

Verksamheten rullar tills vidare på i nuvarande form för såväl Codeq AB som Codeq Competence AB med Christer Johansson som VD, men ambitionen och planen är klar. Tillsammans med HR-strateg har vi alla möjligheter att bli en ännu starkare aktör i regionen, vilket vi ser fram emot.

Codeq startade 2005 och är en etablerad leverantör inom rekrytering, uthyrning/interim och ledarutveckling där man framförallt jobbar med tekniker, ingenjörer och ledare. Bolaget har huvudkontor i Jönköping, men finns även i Värnamo och Falköping.

/ Christer Johansson
VD Codeq AB

 

Om Huset invest
Huset invest är ett Jönköpingsbaserat investmentbolag. Vi har en långsiktig syn på ägandet i våra innehav och utvecklas tillsammans med våra innehav över tid. Vi investerar främst i verksamheter med god utvecklingspotential, som verkar på marknader med stora tillväxtutsikter. Bland Huset invests innehav kan nämnas Café Bar, dizparc, HR-strateg, Eldon Installation HRM Software och Westal.