Huset invest förvärvar Codeq

Huset invest förstärker affärsområdet HR och rekrytering genom förvärv av Codeq AB och Codeq Competence AB. Genom förvärvet stärker Huset invest sitt erbjud

Huset invest, Simonssongruppens investmentbolag, har offensiva planer och räknar med en kraftig tillväxt. Nu har företaget förvärvat Codeq som ett led i att växa inom HR och rekrytering. Sedan tidigare finns HR-strateg AB, med fokus på rekrytering och interimslösningar, bland koncernens innehav.

– Det känns såväl spännande som naturligt att vi tillsammans med Codeq och HR-strateg spänner bågen ytterligare och bygger ett bolag redo att ta nästa steg i sin utveckling. Ett bolag där vi erbjuder tjänster inom rekrytering, ledarutveckling och interimslösningar till företag i regionen, säger Niclas Ekblad, VD Huset invest.

Med spännande framtidsplaner påbörjas därmed ett nytt kapitel för Codeq.

– Vi är glada över att bli en del av Huset invest och tillsammans med dem ta nästa steg i vår utveckling, säger Christer Johansson som varit huvudägare och VD för Codeq AB.

Verksamheten rullar tills vidare på i nuvarande form för såväl Codeq AB som Codeq Competence AB med Christer Johansson som VD, men ambitionen och planen är klar. Tillsammans med HR-strateg har vi alla möjligheter att bli en ännu starkare aktör i regionen, vilket vi ser fram emot.

Codeq startade 2005 och är en etablerad leverantör inom rekrytering, uthyrning/interim och ledarutveckling där man framförallt jobbar med tekniker, ingenjörer och ledare. Bolaget har huvudkontor i Jönköping, men finns även i Värnamo och Falköping.

/ Christer Johansson
VD Codeq AB

 

Om Huset invest
Huset invest är ett Jönköpingsbaserat investmentbolag. Vi har en långsiktig syn på ägandet i våra innehav och utvecklas tillsammans med våra innehav över tid. Vi investerar främst i verksamheter med god utvecklingspotential, som verkar på marknader med stora tillväxtutsikter. Bland Huset invests innehav kan nämnas Café Bar, dizparc, HR-strateg, Eldon Installation HRM Software och Westal.